Ellen Johannesen

5.-7. mars 2021

_MG_6924.jpg

Her er en unik sjanse til å møte Ellen Johannesen, KPJAYI level 2 autorisert ashtangi, som til vanlig bor i Nepal der hun studerer Tibetansk Buddhisme, filosofi og språk. Ellen vil, I tillegg til å undervise Ashtanga Yoga, gi en innføring i meditasjon og mindfulness med rot i Buddhistisk filosofi og praksis. Disse teknikkene, som i dag benyttes av mennesker verden over, har som mål å skape et fredfullt sinn og å utvikle medfølelse med alt levende. De utgjør også en helt nødvendig basis for å overkomme passivitet og utbrenthet og skape et humant og innkluderende samfunn. Om du ønsker påfyll til kropp og sinn er dette en workshop for deg! 

 

Dagene består av Ashtanga Yoga og pranayama. Videre blir det klasser med filosofi og meditasjon der vi blandt annet undersøker hvordan og meditasjon kan endre sinnet i en positiv retning og skape en reell endring i vår opplevelse av verden. 

 

Etter lunch blir det teknikk klasse med fokus på de mer tekniske aspektene ved primary series, så som å hoppe igjennom hoppe tilbake og å balansere i opp-ned stillinger. Vi vil se på hvordan vi kan vi bygge opp teknikk på en trygg og konstruktiv måte. (Workshopen passer for deg som har noe kjennskap til Ashtanga metoden fra før.)

Om Ellen 

Ellen Johannesen er utdannet proffesjonell danser og har praktisert Yoga i mer enn 25 år. Ellen besøkte Mysore og Pattabhi Jois første gang i 1997og ble senere Autorisert Ashtanga instruktør level 2 av Sharath Jois. Hun har også gjennomført en toårig Teacher Training med John Scott.

I 2002 Var hun med på å starte Ashtanga Yoga Oslo, et av de første studioene som tilbød daglig Mysore trening i Norge. Hun var i en årrekke hovedlærer ved sitt eget studio som også tilbød lærerutdanning/apprenticeship i Ashtanga. 

 

En gryende interesse for Buddhistisk praksis bragte henne til Bylakuppe, Sør India, der hun tilbragte nærmere tre år i et Tibetansk kloster. Hun flyttet siden til Kathmandu hvor hun først fullførte en utdannelse som Tibetansk tolk før hun tok en Bachelor og Siden Master grad i Buddhist studies and Himalayan Languages ved Kathmandu Universitet. Ellen driver sitt eget Ashtanga Yoga studio i Kathmandu, leder retreats og yoga treks i Nepal og underviser ellers rundt om i Europa og Asia. Ellen snakker flytende Tibetansk, har god innsikt I Buddhistisk filosofi og praksis, Sanskrit og Indisk filosofi. 

Program 

Fredag

 

16.30-18.00  Ledet Primary Series

18.00-19.00 Velkommen og Intro til workshopen 

Lørdag 

08.00 – 10.00 Morgen-meditasjon og Ashtanga Yoga Mysore praksis

10.00- 10.30 Pranayama

11.00 - 12.30 Introduksjon til Buddhistisk filosofi og meditasjon: Å sette den best mulige motivasjon for det vi gjør. 

 Lørdag ettermiddag

 

14.30- 16.00 Teknikk klasse

Hvordan bygge opp en balansert praksis: Skuldrene er en utsatt del av kroppen for Ashtanga yogier. I denne klassen vil ser vi på hvordan vi bygger opp stabilitet og styrke omkring skuldre og rygg for å mestre i inversjoner, balanser på hender/armer og chaturanga. Vi vil også se på styrkeforholdet mellom kroppens for-og bakside og hvordan vi kan unngå overbelastning av enkelte kroppsdeler.

Søndag 

08.00-10.00 Morgen-meditasjon, Ashtanga yoga Mysore praksis.

10.00- 10.30 Pranayama

11.00 - 12.30 Introduksjon til Buddhistisk filosofi og meditasjon: Yoga i praksis, hvordan gjøre dine handlinger til din sādhanā

 Søndag ettermiddag  

14.30- 16.00 Teknikk klasse

Hofter, bandhas (og kanskje litt jump through): I denne klassen fokuserer vi på bruk av bandha og gradvis oppbygging til jump-back, jump-through. Vi ser også på hva vi kan gjøre for å åpne hoftene og hvilke restituerende øvelser vi bør inkludere i vår praksis.

Pris & påmelding 

 2500,- 

Påmelding via Vipps til Romsdal yoga. Søk opp Romsdal yoga i din Vipps app og finn riktig produkt under kategorien "workshop" 

Vi kjører for tiden på halv kapasitet og har derfor kun 16 plasser til workshopen. 

Påmeldingen er bindende. Les mer om våre kjøpsbetingelser her 

NB: Er vi så uheldig og måtte avlyse pga. corona, vil du refundert hele avgiften. Men dette er kun om det er vi som må stenge. Blir du selv syk er det våre vanlige kjøpsbetingelser som gjelder.