top of page

 Ellen Johannesen
18.-20. mars 2022

Teaching Mysore.jpg

Her er en unik sjanse til å møte Ellen Johannesen, utdannet danser, KPJAYI level 2 autorisert ashtanga lærer med Mastergrad innefor Buddhistisk filosofi og Tibetansk språk. Ellen vil, I tillegg til å undervise Ashtanga Yoga, gi en innføring i meditasjon, samt en teknikk workshop med fokus på praktisk og "mindful" kroppsforståelse. 

 

Dagene starter med Ashtanga Yoga. Her justerer Ellen deg med sin myke og direkte tilnærming til praksis. Du får tips og veiledning om hvordan du best tilpasser praksisen til din kropp og dine omstendigheter. Videre blir det en klasse med filosofi og meditasjon der vi blandt annet undersøker kroppens og nervesystemets rolle i meditasjon. Hvordan kan indre stillhet og fysisk avspenning styre sinnet i en positiv retning og skape en reell endring i vår opplevelse av verden. 

 

På ettermiddagen leder Ellen en workshop med fokus på bevegelse og kroppsforståelse: ofte tenker vi bevegelse kun i form av muskler og skjellett, mens vår evne til forandring har mer med å gjøre med vår evne til å energimessig knytte sammen de ulike deler av kroppen, bindevev, organer, skjellett og nervesystem. Dette leder til en mer bærekraftig praksis der vi spiller på lag med kroppens energi og unngår overbelastnig av ledd og muskler. Her vil vi utforske flere tekninske aspekter i Ashtanga yoga fra et nytt og friskt perspektiv! Denne workshoper passer for deg med noe kjennskap til Ashtanga yoga fra før. 

 

Om Ellen 

Ellen Johannesen er utdannet proffesjonell danser og har praktisert Yoga i mer enn 25 år. Ellen besøkte Mysore og Pattabhi Jois første gang i 1997og ble senere Autorisert Ashtanga instruktør level 2 av Sharath Jois. Hun har også gjennomført en toårig Teacher Training med John Scott.

En interesse for Buddhistisk praksis bragte henne til Bylakuppe, Sør India, der hun tilbragte nærmere tre år i et Tibetansk kloster. Hun flyttet siden til Kathmandu hvor hun først fullførte en utdannelse som Tibetansk tolk før hun tok en Bachelor og Siden Master grad i Buddhist studies and Himalayan Languages ved Kathmandu Universitet. Ellen drev (før Covid 19) sitt eget Ashtanga Yoga studio i Kathmandu, ledet retreats og yoga treks i Nepal og underviste ellers rundt om i Europa og Asia.

For tiden jobber hun i onYoga der hun foruten å undervise Mysore klasser, utvikler retreats, workshops og onYogas 2-årige fordypningskurs. Ellen snakker flytende Tibetansk og har god innsikt I Buddhistisk filosofi og praksis, Sanskrit og Indisk filosofi. 

Program 

Fredag

 

16.30-18.00  Ashtanga ledet klasse. 

18.00-19.00 Velkommen og Intro til workshopen 

Lørdag 

08.00 – 10.00 Morgen-meditasjon og Ashtanga Yoga Mysore praksis. 

(Er du ny til Mysore praksis, vil du få oppfølgning og god hjelp) 

10.00- 10.30 Pranayama

11.00 - 12.30 Introduksjon til Buddhistisk filosofi og meditasjon: Å sette den best mulige motivasjon for det vi gjør. 

 Lørdag ettermiddag

 

14.30- 16.00 Teknikk klasse

Hvordan bygge opp en balansert praksis: Skuldrene er en utsatt del av kroppen for Ashtanga yogier. I denne klassen vil ser vi på hvordan vi bygger opp stabilitet og styrke omkring skuldre og rygg for å mestre i inversjoner, balanser på hender/armer og chaturanga. Vi vil også se på styrkeforholdet mellom kroppens for-og bakside og hvordan vi kan unngå overbelastning av enkelte kroppsdeler.

Søndag 

08.00-10.00 Morgen-meditasjon, Ashtanga yoga Mysore praksis.

10.00- 10.30 Pranayama

11.00 - 12.30 Introduksjon til Buddhistisk filosofi og meditasjon: Yoga i praksis, hvordan gjøre dine handlinger til din sādhanā

 Søndag ettermiddag  

14.30- 16.00 Teknikk klasse

Hofter, bandhas (og kanskje litt jump through): I denne klassen fokuserer vi på bruk av bandha og gradvis oppbygging til jump-back, jump-through. Vi ser også på hva vi kan gjøre for å åpne hoftene og hvilke restituerende øvelser vi bør inkludere i vår praksis.

Pris & påmelding 

Hele helga 2500,- 

Vi anbefaler og delta på hele workshopen for maksimalt utbytte.

Men ta kontakt om du kun ønsker å delta på deler av workshopen. 

Påmelding via Punchpass her 

 

Påmeldingen er bindende. Les mer om våre kjøpsbetingelser her 

Vi kjører for tiden på halv kapasitet og har derfor kun 12 plasser til workshopen. 

NB: Er vi så uheldig og måtte avlyse pga. corona, vil du refundert hele avgiften. Men dette er kun om det er vi som må stenge. Blir du selv syk er det våre vanlige kjøpsbetingelser som gjelder.

Velkommen på workshop!

bottom of page