top of page

Timeplan Vår´19 

Skjermbilde 2019-03-18 kl. 16.08.38.png

Mandag 25. mars - fredag 24. mai Opphold uke 16. påsken. 

Ashtanga I

Dette er vårt nybegynnerkurs og passer for alle som vil lære seg Ashtanga yoga steg for steg. Du trenger ingen erfaring med yoga fra før og absolutt alle kan ha utbytte av dette kurset. Har du skader o.l. vil du oppleve å få alternativer og tilpasninger som passer dine forutsetninger. 

Ashtanga yoga er en fysisk yogastil som består av ca. 50 asanas (stillinger) hvor rekkefølgen er nøye sammensatt, der hver asana forbereder for den neste. Et viktig kjennetegn ved Ashtanga yoga er vinyasa-prinsippet. Vinyasa betyr synkronisert pust og bevegelse, noe som bidrar til en dynamisk flyt mellom hver asana. Øvelsene gjør muskulaturen i kroppen sterkere og smidigere, øker kroppsbevisstheten, løser opp spenninger, gir økt energi og et roligere sinn. 

 

Ashtanga Mysore Style
Stille praksis i eget tempo – den tradisjonelle måten å praktisere Ashtanga Yoga på som det læres ut i Mysore, India. Dette er klassen der du utvikler din personlige praksis. I en Mysore klasse praktiserer du i ditt eget tempo sammen med andre på ulike nivåer.Hver utøver praktiserer så langt ut i serien som de har lært, og læreren gir hjelp og justeringer tilpasset til den enkelte. Du vil bli gitt nye stillinger når du behersker de foregående. Du behøver ikke å ha kommet spesielt langt for å delta på denne klassen. Det holder at du har et ønske om å lære deg serien og det er selvfølgelig lov å spørre om hjelp underveis. Instruktør og elev bygger opp tillit til hverandre på en mer individuell måte enn hva som lar seg gjøre på ledede klasser. Jo oftere du praktiserer, jo lettere og fortere vil du lære. Navnet kommer fra byen Mysore i India hvor Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) drev sitt Ashtanga Yoga Research Institute. Hans datter og barnebarn (Sharat) driver det i dag.
Husk å fortelle instruktøren om du har noen skader eller av andre årsaker ikke kan gjøre noen øvelser en dag. Du er selv din viktigste lærer så vær tydelig overfor instruktøren så vil dere sammen finne den optimale praksisen for deg. I utgangspunktet passer denne stilen for alle og det er tradisjonelt sett ikke nødvendig å kunne noe før man møter opp til en Mysore klasse. Samtidig kan det føles godt å kunne litt fra før og mange foretrekker å ha deltatt på en runde med Ashtanga I før de er med på Mysore style.

​​​​​​

Yin yoga
En roligere og mer meditativ form for yoga. Vi jobber med å løse opp spenninger i hofter, skuldre og rygg, samtidig som vi styrker kroppens kjernemuskulatur. Hver posisjon holdes uanstrengt over lang tid, noe som bidrar til at vi berører dyptliggende bindevev i og rundt musklene. Hver time avsluttes med avspenning. Kurset krever ingen forkunnskaper og er et fint alternativ eller supplement til Ashtanga yoga. Passer også bra for gravide.

Barsel yoga 

Dette kurset er for mor og babyen. Vi anbefaler at dere har vært på 6-ukers kontrollen og at babyen ikke har begynt å krabbe. Kurset har hovedfokus på mor. Her lærer du øvelser som er tilpasset kroppen etter fødsel. Yoga er meget gunstig for å løse opp og forebygge spenninger i hele kroppen vi jobber spesielt med område rundt skuldre/nakke. Du lærer også gode puste øvelser og hvile tekniker som kan være en støtte i en periode kroppen trenger ekstra hvile og restitusjon. Kurset er en blanding av øvelser fra Ashtanga yoga og øvelser fra Yin yoga. Babyen ligger foran eller ved siden av matta, mens mor gjør yoga. Vår opplevelse er at de små ofte blir rolige av å se mor bevege seg og puste. Vi har gode ullpledd som babyen kan ligge på. Og det er varmt og godt i rommet. Selvom hovedfokus er på mor, så er man tilstedet på babyen premisser og man gjør hele tiden akkurat det man må for å møte den lilles behov underveis. Må man skifte så kan man bare gjøre det og det samme om man må gi mat. Har man behov for å trekke seg unna så er det mulig og det finnes også et eget rom med stellebord.

Romsdal yoga ligger på gateplan og det er enkelt og ta med seg både vogn/bilstol inn. 

Ta gjerne kontakt med Ingrid på ingrid@romsdalyoga.no om det er noe du lurer på.  

Er du far som er hjemme med babyen så er du selvfølgelig hjertelig velkommer på kurset du også. 

Ashtanga Åfarnes

Dette kurset foregår i Flerbrukshuset på Åfarnes. Kurset er for alle nivåer enten du er nybegynner eller har holdt på med yoga en stund. Vi jobber oss gjennom Ashtangayoga-systemet (se info under Ashtanga I). NB: Kr 100 per deltaker tilkommer i prisen for leie av lokale. Dette betales direkte til ansvarlig for lokalet og tas med første kursdag. Medlemmer av Holmemstranda Idrettslag betaler ikke leie.

bottom of page