Instruktører

Ingrid Devor 

Ingrid er eier og daglig leder av Romsdal yoga. Hun har bakgrunn fra dans, og har i mange år jobbet som danse-, aerobic-, og yogainstruktør ved treningssenterkjeden Elixia i Oslo og Trondheim. Hennes første møte med yoga var på Elixia som 19 åring. Og derfra økte gradvis interessen som førte fram til at hun begynte å undervise yoga i 2008.

Foruten treningssenterbransjen har hun også blitt hyret inn til å undervise yoga for flere store bedrifter som Statoil og Mills, samt for departementene i regjeringskvartalet. Ved siden av yogaen driver Ingrid også Romsdal Hip Hop, hvor hun underviser dans til barn og unge.

Ingrid er godkjent Energy-yogainstruktør gjennom Elixia, og sertifisert Ashtanga-yogainstruktør gjennom Yoga Alliance sitt Teacher Training Program ved Puro Yoga i Oslo (RYT 200) under ledelsen av Alexander Medin. Hun har også kurset seg i barneyoga gjennom Groovy Kids Yoga. Og fullført lærerutdannelse i Yin yoga under ledelsen av senior instruktør Ullrica Norberg.

Sturla Grøtta Grav

Sturla ble introdusert for yoga i 2008, og har praktisert jevnlig siden 2010. Hans første møte med yoga var gjennom samboer Ingrid som tok ham med på Energy yoga-timer på Elixia. Derfra begynte han på kurs i regi av Puro yoga og fortsatte å praktsere der og på Elixia. Sturla har en allsidig bakgrunn fra idrett, og har hele livet vært meget fysisk aktiv. Spesielt innen fotball, og i dag klatring og friluftsliv. Sturla har mastergrad i idrett og friluftsliv. Han har jobbet som idrettsfagslærer ved Lørenskog vgs og i dag jobber han som engelsk- og kroppsøvingslærer ved Rauma vgs. Han bruker mye yoga i undervisningen og ser at dette er et verdifullt verktøy å ha med som lærer.

Våren 2015 fullførte Sturla sin lærerutdannelse (RYT 200) ved Puro Yoga under ledelsen av Alexander Medin.

Solvor Fugelstad

Solvor bor på Vågstranda og jobber på sjukehuset i Ålesund. Hennes første møte med yoga var ashtanga yoga på Vågstranda med Ingrid i 2013.

Som relativt aktiv person og løpeentusiast , var det lite tenkelig at dette skulle være noe for henne men yoga presentert i Ingrids ånd, gjorde at alle forbehold forsvant. Det var først og fremst den fysiske treningsaspektet ved Ashtanga yoga som fenget – kombinert med en egen opplevelsen av ro. Nytten av yoga viste seg også fort i travle og hektiske arbeids- og hverdager
Etter hvert som en gryende forståelse av yoga oppstod ble også den filosofiske og åndelige delen av yoga et hyggelig møte – en opplevelse av å komme hjem.

Våren 2015 fullførte hun lærerutdannelsen i Ashtanga yoga (RYT 200) ved Puro yoga i Oslo med lærer Alexander Medin.

Marte Kjøpstad

Kairith hadde etter mange år med mye trening mistet overskuddet og gleden over å være i fysisk aktivitet. Da dukket det opp en yogafrelst dame i livet hennes som snakket med glød og innlevelse om hva yoga kan gjøre med kropp og sjel. Kairith var middels interessert men bestemte seg for å gi det en sjanse. Hun prøvde ut flere timer på internett før hun tok steget og oppsøkte Romsdal yoga. Nå er hun fast inventar og har trykket Ashtanga til sitt bryst. Hun liker ledet klasse men elsker Mysore, da er hun friere til å gjøre yoga i sitt eget tempo. I starten var yoga en vei til bedre form, nå er den en kilde til overskudd og indre ro. Hun føler seg som «en gudinne i eget tempel» når hun er på matta.

Mariane Egset Wiik

I 2014 meldte Marianne seg på en yoga- workshop i Tomrefjorden for å prøve noe nytt. Hun hadde tidligere oppdaget pustens innvirkning på spenninger i kroppen gjennom pilates og visste at yoga fokuserte på noe av det samme.

Allerede etter første time med ashtanga yoga var Marianne hekta. Det var fysisk krevende, hun opplevde at hun mestret og at det ga henne noe hun ikke visste at hun trengte.
Marianne fant kort etter veien til Romsdal Yoga og ble fast inventar på timene til Ingrid. Siden hun ble bitt av basillen har Marianne hatt et ønske om å oppleve og lære mest mulig om yoga. Hun har oppsøkt workshops og yogastudioer på sine mange reiser og opplever at yoga gir henne tid til seg selv, ro, balanse og styrke.

Marianne bor sammen med sin datter på Vestnes og jobber som barnevernspedagog. Ved siden av yoga, bruker hun fritiden til å pleie forholdet til nære og kjære, fjell og netflix.

Marianne har nå en 40 timers teacher training i yin yoga med Ulrica Nordberg og en 10 timers teacher traning i Groovy kids, yoga for barn, med Greville Henwood. 

Emma Julie Jensen 

Emma oppdaget yoga under studietida i Australia i 2009, og forelska seg senere i Ashtanga yoga (og etterhvert også Yin yoga) da Ingrid kom til Åndalsnes i 2013. Yoga er for henne et perfekt pusterom i en aktiv hverdag med små barn og jobb som designer. Tiden på matta gir energi, styrke og en ro hun ikke finner andre steder. En ro som gjør det enklere å være til stede i hverdagen med familie, god kaffe, bakst og fine turer.

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
Eivor Bjørndalsæter

Eivors første møte med yoga var da hun som 16-åring begynte på danselinja på «Katta» i Trondheim. Yogaen fortsatte å dukke sporadisk opp i ulike former i flere år, men det var først tolv år, to barn og et Romsdal yoga senere at hun begynte å praktisere jevnlig. Hun jobber til daglig hos AAK Safety på Åndalsnes, mens fritiden tilbringes med med familie og venner; gjerne ute på tur eller under en klatreklippe. For Eivor handler yoga enkelt og greit om å styrke, tøye, bøye og balansere en kontorkropp som savner dansingen, samt å få en stille stund i en aktiv hverdag.

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
Marte Kjøpstad

Marte sitt første møte med yoga, i 2007, var preget av noe skepsis. Marte kunne ikke tro at en person med hennes utålmodighet kunne like yoga, men hun bestemte seg for å gå «all in», la alle hemninger og tanker fare, og bli med på det som skjedde. Det som da skjedde var en opplevelse av ro hun sjelden har opplevd andre steder. Marte oppdaget at yoga var en perfekt motvekt til andre aktiviteter, og derfor vender hun stadig tilbake til matta. Etter at hun ble fast elev hos Ingrid og Romsdal yoga har praksisen også blitt mer etablert.

Utenfor matta er Marte mor, samboer og arbeider som ambulansearbeider. Hun prøver fortsatt å få klemt inn de andre tingene som hun digger for eksempel klatring, stisykling, jogging, fjelltur eller friluftsliv, og hun eeeeelsker å lage mat.

  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon